+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Kurser 2018

Højskole i udlandet for voksne – Mallorca set indefra

Mallorca set indefra ; Vi fortsætter med succes-kurset Mallorca set indefra, som vi udbyder 4 gange. Det handler om det Mallorca, man ikke rigtig selv oplever, når man er almindelig turist. Fordi vi har venner og bekendte på øen,  vi skal besøge, eller de kender nogle, vi skal besøge, kommer vi på den måde bag turist facaden og tættere på de rigtige eksperter på Mallorca; de lokale – danske tilflyttere såvel som mallorcinerne. Vi ser hvor de bor, vi oplever deres arbejde og hører om deres drømme, ikke bare  for dem selv, men også for øen. Vi kommer bl.a. ind på samfundsforhold, historie, kultur og natur. Det helt detaljeret program for 2018, har vi helt ikke på plads endnu, men mange af succeserne fra 2017 fortsætter vi. Her kan du læse mere om 2017 kurserne:

Udbydes: Maj: (6.-12. maj), (21.maj -27. maj).  September: (11.-17. september). Oktober: (15. – 21. oktober)

Se mere på ” tilmelding” om hvad der er med i prisen.

 

 

IMG_5621vandring_4137(1)IMG_5627

Mallorcas køkken, vin og vandring: På dette højskoleophold dykker vi ned i de mallorcinske madtraditioner, og vi skal lære at lave maden. Skolen har 5 mindre køkkener, hvor vi i grupper undervises af vores spanske kok Javier Elias, der er uddannet på Michelin-restaurant. Derudover skal vi besøge et par dejlige lokale spisesteder og ud at se på madproduktion og madmarked. Javier Elias er også sommelier, så vi skal også lære om øens vinproduktion og ud at besøge vingård samt hygge os med vinsmagning på højskolen. Med alt det gode mad skal vi også ud og røre os. Højskolen ligger lige op ad den store bjergkæde Tramuntana-bjergene og i løbet af ugen skal vi ud og vandre tre  skønne ture af forskellige længder. Bl.a. skal vi gå op til den meget rustikke og berømte restaurant Es Verges, der ligger i ca. 700 meter højde. Her serverer lillemor på 83 år langtidsbagte lammeskuldre, så englene synger. Den ret har været hofretten de sidste 45 år på Es Verges! Nærmere info følger.

IMG_5456IMG_3910IMG_5509

 

Udbydes: September ( 25. september-1.oktober)

 

Kickstart din indre forfatter: Som noget nyt har vi også et skrivekursus på programmet. Leder af kurset er den mandlige del af Mallorca Højskoles forstanderpar; forfatter og manuskriptforfatter Kim Juul, der har skrevet 4 krimier i serien om Lars Norholm, senest den anmelderroste ” På et lodret skråplan”. Sammen med sine forfatterkollegaer bestsellerforfatter Lotte Kaa Andersen, der er kendt for bøgerne Hambros Allé 7-9-13 og 100 Dage, og Eva Marie Fredensborg kendt for Robert Strand-serien og Det hvide Mørke, vil Kim Juul undervise i kunsten at skrive en bog og få den færdig. Underviserne kommer ind på deres egne personlige erfaringer med skriveteknikker, udvikling af plots, karakterbeskrivelser og udgivelsesprocessen. Selvfølgelig krydret med skriveøvelser og konkret feedback.  Kort sagt, dette er kurset for dig, der allerede er i gang med at skrive, men har brug for hjælp til at komme videre, men også for dig, der står på kanten til dit forfatterskab. Kurset foregår på vores skønne finca, der ligger ved foden af Tramuntana bjergene, hvor der er masser af skrivero og skøn natur. Prisen er med fuld forplejning og vin ad libitum. En af aftenerne går vi ud og spiser på den lokale restaurant.

Udbydes: Oktober: (6.-12. oktober)

Gennemføres ved 12 deltagere.

6 dage: pris med fly og fuld pension: 11.500 pr. deltager i delt dobbeltværelse.

 

Nyt hus
I 2018 har vi fået et nyt hus som supplement til vores højskolebygning. Det nye hus, der hedder C’an Bosquet, kan huse op til 10-12 kursister, med 6 værelser og 5 badeværelser. Huset er fuld af ånd og charme og er fra det 17-århundrede. Det ligger kun 5 minutters kørsel i skolens bus fra højskolens hovedbygning.

 

Priser 2018:

Finca/højskolen: Ved delt dobbeltværelse med fuld pension 12.200 kr. (tillæg for eneværelse 2600 kr.)

 

C’an Bosquet : Ved delt dobbeltværelse med fuld pension 11.200 kr. (tillæg for eneværelse 2100 kr.)

 

Skrivekurset: Kun delt dobbeltværelse i finca med fuld pension: 11.500 kr.

 

Tip en ven