+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Indkvartering

Rammen for vores højskoleuge er en skøn finca, som er det spanske ord for en stor gård. Fincaen er fra 1828, men er gennemrestaureret med nænsom hånd, så man stadig oplever den klassiske gård med vandpumpe og den gamle presse til olivenolie.
Fincaen ligger i naturskønne omgivelser ved foden af Tramuntana bjergkæden, der dækker den nordvestlige del af Mallorca. Her er virkelig stille og roligt, det eneste man hører er fuglenes kvidren og klokkerne på fårene. Der er fire kilometer ind til nærmeste by Lloseta med små 5000 indbyggere.

Gården er bygget på en 80 hektar stor og skøn grund med terrasser og pool, hvor de morgenfriske kan deltage i gymnastik og svømning.
Den er omgivet af olivenlunde, mandel- og figentræer, ligesom der i sæsonen er mulighed for at plukke både appelsiner og citroner direkte fra træerne. Æggene får vi delvist fra gårdens høns.

Vi spiser måltiderne, der er tilberedt af  lokale råvarer, sammen i den store udendørs gård, hvis vejret tillader det. Og det gør det som regel.  Der holdes foredrag og samlinger i fællesrummet.
Fincaen er delt op i 5 lejligheder med to dobbeltværelser i hver lejlighed. Et par af værelserne er en udvidet hems med eget badeværelse. I 4 af lejlighederne er der tilknyttet bad og toilet til hvert dobbeltværelse. I den femte lejlighed er der to værelser, der deler et bad/toilet.  Der gives et nedslag i prisen ved delebadeværelse. Og ellers fordels værelserne efter ‘først-til-mølle princippet’ .

Vi ville elske, at vi alle kunne være på et sted, men det kan vi desværre ikke. Så skal vi til at leje os ind på et decideret hotel, og så kommer det for langt væk fra højskoleånden, synes vi. Derfor lejer vi et ekstra hus, så tæt på højskolen, som det er os muligt.

I 2019 hedder vores ekstra hus Son Pelai, og er en stor spansk gammel landejendom, der ligger lige på grænsen mellem landet og den lille by Lloseta. Huset er over 700 kvadratmeter stort og har 10.000 kvadratmeter have med dejlig stor swimmingpool og terrasse.

På Son Pelai har vi 7 værelser; 3 eneværelser og 4 dobbeltværelser. Værelserne er ret forskellige, da man har bevaret stedets oprindelige stil – så det ikke kommer til at ligne et hotel. For det er det ikke. Nogle af værelserne har badeværelser, det koster lidt mere, nogle må dele badeværelse. Værelserne fordeles efter først til mølle princippet. Son Pelai ligger kun 4 minutters kørsel i skolens bus fra højskolens hovedbygning. Man kan også cykle, det tager ca. 10 min.

Fincaen

Son Pelai

Tip en ven