+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Indkvartering

Rammen for vores højskoleuge er en skøn finca, som er det spanske ord for en stor gård. Fincaen er fra 1828, men er gennemrestaureret med nænsom hånd, så man stadig oplever den klassiske gård med vandpumpe og den gamle presse til olivenolie.
Fincaen ligger i naturskønne omgivelser ved foden af Tramuntana bjergkæden, der dækker den nordvestlige del af Mallorca. Her er virkelig stille og roligt, det eneste man hører er fuglenes kvidren og klokkerne på fårene. Der er fem kilometer ind til nærmeste by Lloseta med små 5000 indbyggere.

Gården er bygget på en 80 hektar stor og skøn grund med terrasser og pool, hvor de morgenfriske kan deltage i gymnastik og svømning.
Den er omgivet af olivenlunde, mandel- og figentræer, ligesom der i sæsonen er mulighed for at plukke både appelsiner og citroner direkte fra træerne. Æggene får vi delvist fra gårdens høns.

Vi spiser måltiderne, der er tilberedt af  lokale råvarer, sammen i den store udendørs gård, hvis vejret tillader det. Og det gør det som regel.  Der holdes foredrag og samlinger i fællesrummet.
Fincaen er delt op i 5 lejligheder med to dobbeltværelser i hver lejlighed. Et par af værelserne er en udvidet hems med eget badeværelse. I 4 af lejlighederne er der tilknyttet bad og toilet til hvert dobbeltværelse. I den femte lejlighed er der to værelser, der deler et bad/toilet.  De fordels efter ‘først-til-mølle princippet’ .

I 2018 har vi fået et nyt hus som supplement til vores højskolebygning. Det nye hus, der hedder C’an Bosquet, kan huse op til 10 kursister, er fuld af ånd og charme og er fra det 17-århundrede. Det er vigtigt at understrege at C’an Bosquet ikke er et hotel, men et privat hus, vi lejer os ind i. Huset har mange trapper op og ned og værelserne er meget forskellige – ikke to er ens.  Der er 6 værelser. 3 af dobbeltværelserne har eget badeværelse. Resten 3 værelser deles om 2 badeværelser. C’an Bosquet ligger kun 5 minutters kørsel i skolens bus fra højskolens hovedbygning. Vi  lægger også et arrangement i C’an Bosquet, så alle får muligheden for at opleve dette meget specielle og autentiske familiehus.

 

 

Fincaen

Tip en ven