+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Kim Juul

Kim Juul, der er den ene del af forstanderparret, vil på højskolen holde flere foredrag og stå for en kulturaften. Derudover er han en habil kok og vil hjælpe vores spanske kok Javier Elias med at tilberede de lækre lokale retter, vi spiser på højskolen.

Kim vil i et foredrag fortælle om den verdensberømte arkitekt Jørn Utzon, der i 1972 fandt sit fristed på Mallorca. På klippegrund og vendt mod den afrikanske kyst lod han opføre et hus med udgangspunkt i den lokale stenarkitektur. Huset blev opkaldt efter hans hustru og fik navnet Can Lis. Højskolen har fået tilladelse til at se Can Lis på en helt særlig eksklusiv visning.

Derudover vil Kim stå for en kulturaften, hvor han vil give smagsprøver på historiefortællingens ædle kunst med bl.a. oplæsning af egne krimier, der foregår delvist på Mallorca. Endelig har Kim også lovet at spille nogle numre på sin guitar fra krimiernes musikalske univers.

Om Kim Juul:

Kim ville egentlig læse arkitekt, men da det var sværere at komme ind på jura, søgte han det på første prioritet og blev jurist. Men interessen for arkitektur var faktisk større end interessen for jura … og det førte så til at han blev tekstforfatter!

At udvikle og skrive historier er og var hans helt store passion. En passion der har medført, at han har en manuskriptuddannelse fra Syddansk Universitet og har skrevet tre kriminalromaner, mens han har holdt sin interesse for arkitektur ved lige.