+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Program uge 39

Mallorcas køkken, vin og vandring:
24. september – 1. oktober 2018

På dette kursus vil du opleve Mallorcas madkultur og det spanske køkken, og du vil lære at lave nogle af retterne sammen med tv-kokken Anne Hjernøe, der bl.a. har lavet en programrække om det spanske køkken. Anne vil stå for madskolen sammen med vores lokale kokke Javier Elias og hans mor Maria. Men vi skal også ud og vandre, og den del tager forstander Anna Katrin Nørgaard sig af. Sammen med hende skal vi ud og gå 3 smukke og varierede dagsmarcher i forskellige områder. 

Anne Hjernøe har rejst meget i Spanien – særligt Andalusien, hvor hun producerede serien ” Mit spanske køkken” til DR. Hun har også lavet flere kogebøger – bl.a. en om tapas. Om aftenen vil Anne Hjernøe holde et foredrag om bl.a. sine mange tv-produktioner og rejser med sin faste makker journalisten Anders Agger.
Vores faste kok på højskolen, Javier Elias, er uddannet på en Michelin-restaurant. Javier vil undervise os i den mallorcinske madkultur og -tradition. Han vil lære os at lave mallorcinsk mad i højskolens mindre køkkener. På kurset oplever du også lokale spisesteder og et madmarked, hvor I skal ud og købe forskellige ingredienser, vi skal bruge i køkkenet. Javier er også sommelier, og kan derfor fortælle om Mallorcas voksende vinproduktion samtidig med, at vi smager de forskellige vine fra øens to store vindistrikter. 
“Mallorcas køkken, vin og vandring” byder også på tre gode vandreture af forskellige længder. De vil typisk vare 6-8 timer. Vi skal bl.a. ud på vandreruten, rute 221 eller “De tørre stens rute”. En af dagene skal vi gå fra højskolen og op til den rustikke og berømte restaurant Es Verges, som ligger i 700 meters højde. Her kan du møde restaurantens 83-årige kok, som byder på Es Verges’ hofret gennem de sidste 45 år, langtidsbagte lammeskuldre, der er så mørt, at det smelter på tungen.

Du skal være i almindelig god form – for det går op og ned, og ofte er underlaget ujævnt, da vi jo går på naturstier i bjergområde. Hvis du er usikker på om du kan klare det, er du altid velkommen til at ringe for at høre nærmere.

Herunder kan du se programmet for ugen.

PROGRAM

Mandag den 24. september:

  • Afrejse med direkte fly fra Københavns Lufthavn kl 15.30.
  •  aftensmad
  • Indkvartering
  • Velkommen til Mallorca Højskole + Introduktion til ugen

 

Tirsdag den 25 september

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Foredrag om stedets historie og rundtur på området
  • Introduktion til Pa amb oil – det mallorcinske svar på smørrebrød
  • Frokost
  • Siesta
  • kortere vandretur i området
  • Introduktion til det mallorcinske køkken
  • Aftensmad
  • Vinsmagning og foredrag om mallorcas vinproduktion

 

Onsdag den 26. september: Madskole1 med Anne Hjernøe, Javier Elias og Maria Puigro

  • Ud at købe mad på lokalt madmarked i bondebyen Sineu
  • Spise på restaurant
  • Siesta
  • Vi tilbereder aftensmaden i grupper med vores undervisere
  • Kulturaften med sang og foredrag: Om Mallorcas udvikling v.  forstander Anna Katrin Nørgaard

 

Torsdag 27. september: Vandring 1

  • På vores første vandretur går vi fra vores højskole til et refugie, der ligger på rute 221.  Vi kommer op i ca. 500 meters højde. Her spiser vi vores madpakker. Selve vandringen varer 4 timer  alt i alt og er ikke svær. De der har lyst til mere, vandrer videre 2 times tid, hvor vi går op mod et udsigtspunkt. Her har man en fantastisk udsigt over øen. Dem der går hele denne tur hentes på en parkeringsplads ca. 45 min fra højskolen. Turen vil så vare ca. 7 timer i alt.
  • Aftensmad på fincaen
  • Kulturaften med sang og foredrag: Anne Hjernøe fortæller om sin store tv-produktion

 

Fredag den 28. september: Madskole 2 med Anne Hjernøe, Javier Elias og Maria Puigro

  • Oplæg om dagens mad og traditionerne bag
  • Vi går i vores køkkener og laver mallorcinsk tapas dvs. pa amb oil  til frokost
  • Siesta
  • Oplæg + tilberedning af aftensmaden
  • Kulturaften med sang og foredrag: Om Jørn Utzon og hans huse på Mallorca

Lørdag den 29. september: Vandring 2

  • Vi vandrer fra fincaen og i ca 4-5 timer for at komme op til den meget rustikke og berømte restaurant Es Verges, der ligger i ca. 700 meter højde. Her serverer lillemor på 83 år langtidsbagte lammeskuldre, så englene synger. Den ret har været hofretten de sidste 45 år på Es Verges! De der har lyst, kan vandre videre op til Alaró slotsruin. Når vi kommer ned fra bjerget bliver vi hentet og kørt til højskolen.
  • Aftensmad på finca

IMG_3910 IMG_5456

Søndag den 30. september: Vandring 3

  • Vi skal ud at gå en meget smuk tur på østkysten af øen i bjergene.  I skrivende stund regner vi med, at det bliver en rute der starter i Valldemossa og slutter i Valldemossa. Vi spiser vores madpakker undervej. Vandreturen varer ca 5 timer
  •  Nærmere info følger
  • På egen hånd i Valldemossa
  • Afslutningsmiddag på fincaen med mallorcinske danse

Mandag den 1. oktober

  • Afrejse fra højskolen. På egen hånd i Palma i 3-4 timer indtil afgang mod Danmark kl 16.45. Vi passer på bagagen imens, men i søger selv for at komme fra Palma og ud til lufthavnen. Ankomst Kbh:19.45