+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Mallorcas køkken, vin og vandring

2.9 - 9.9 2019

Info om kurset

På dette kursus vil du opleve Mallorcas madkultur og det spanske køkken, og i 2 dage vil du lære at lave spansk mad med tv-kokken og DR-journalist Anne Hjernøe. Vi skal også ud og vandre 3 smukke og varierede ruter på øen. Så kan du lide at bevæger dig og spise god mad, er dette kursus måske noget for dig?

Anne Hjernøe rejser normalt rundt med journalist Anders Agger, men i 2018 sagde hun ja tak til at undervise på vores højskole, og det blev en bragende succes. Anne har rejst meget i Spanien, har lavet tv-programserien “AnneMad i Spanien” og skrevet en bog om tapas, så vi er i meget kyndige hænder. Anne vil komme med oplæg om det spanske køkken og de spanske ingredienser, og så går vi ud i 5 grupper i højskolens 5 køkkener. Udover at lærer os om mad vil Anne en aften også fortælle om sin tv-karriere. Endelig skal vi høre om den voksende mallorcinske vinproduktion – og smage vine fra øens to store vindistrikter. Det skal vi med vores spanske samarbejdspartner og kok Javier Elias, der også er udannet sommelier. 

“Mallorcas køkken, vin og vandring” byder også på tre gode vandreture af forskellige længder. De vil typisk vare 4-9 timer. Vi skal bl.a. ud på vandreruten, rute 221 eller “De tørre stens rute”.Vandreturene tager forstander Anna Katrin Nørgaard sig af.  Hun har vandret en del på Mallorca, på caminoen i Nordspanien, i Sverige , Norge og Danmark.” At gå er at leve” er et af hendes faste mottoer. 

En af dagene skal vi gå fra højskolen og op til den rustikke og berømte restaurant Es Verges, som ligger i 700 meters højde. Her kan du møde restaurantens 84-årige kok, som byder på Es Vergers hofret gennem de sidste 45 år, langtidsbagte lammeskuldre, der er så mørt, at det smelter på tungen. 

Du skal være i almindelig god form og vant til at gå mere end bare til bageren.  Det går op og ned, og ofte er underlaget ujævnt, da vi jo går på naturstier i bjergområde. Hvis du er usikker på om du kan klare det, er du altid velkommen til at ringe for at høre nærmere.

Mandag d. 2.9

  • Afrejse fra Københavns Lufthavn (mulighed for tilslutning fra Jylland – se mere under “fly”)
  • Indkvartering i vores to huse (mulighed for en lur pga. den tidlige afgang)
  • Mulighed for at smøre sandwich
  • Kaffe + kage og velkommen til Mallorca Højskole v. højskoleforstander Anna Katrin Nørgaard
  • Foredrag om stedet og rundtur på området
  • Aftensmad på højskolen
  • Hygge/sangaften/hvem er hvem?

Tirsdag d. 3.9

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad + samling
  • Introduktion til det Mallorcinske køkken
  • Gåtur i området
  • Frokost
  • Siesta
  • Foredrag: Om Mallorcas udvikling fra grisefester til cool ferieø v.  forstander Anna Katrin Nørgaard
  • Aftensmad
  • Hygge med sang og hvem er hvem

Onsdag d. 4.9 – Madskole med dansk kok, Javier Elias og Maria Puigr

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Samling og oplæg med Anne Hjernøe om det spanske køkken
  • Madskole #1: Vi tilbereder frokosten i grupper med vores underviser på sidelinien
  • Frokost
  • Siesta
  • Oplæg v. Anne Hjernøe om aftensmaden 
  • Madskole #2: Vi tilbereder aftensmaden i grupper med vores undervisere
  • Kulturaften: Foredrag om vandring set igennem et religiøst, filosofisk og sundhedsmæssigt perspektiv

Torsdag d. 5.9 – Vandring #1

  • Opvarmning/morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Oplæg om ugens første vandretur
  • Vi laver madpakker
  • På vores første vandretur går vi fra vores højskole til et refugium, der ligger på rute 221. Vi kommer op i ca. 500 meters højde. Her spiser vi vores madpakker. Selve vandringen varer  ca. 4 timer er alt i alt på ca. 14 km, og er ikke svær. 
  • Siesta
  • Aftensmad på højskolen
  • Kulturaften med sang og om historierne bag sangene

Fredag d. 6.9 – Madskole med dansk kok, Javier Elias og Maria Puigro

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Oplæg v. Anne Hjernøe om dagens mad og traditionerne bag
  • Madskole #3 – vi tilbereder frokosten i grupper med vores underviser
  • Frokost
  • Siesta
  • Oplæg om aftensmaden v. Anne Hjernøe
  • Madskole #4 – vi tilbereder aftensmaden i grupper med vores underviser
  • Mallorcas voksende vinproduktion: Oplæg ved vores sommerlier  Javier Elias  + Vinsmagning og hygge

Lørdag d. 7.9 – Vandring #2

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Vi vandrer tideligt fra højskolen og i ca. 5 timer  for at komme op til den meget rustikke og berømte restaurant Es Verges, der ligger i ca. 700 meter højde. Her serverer lillemor på 84 år langtidsbagte lammeskuldre, så englene synger. Den ret har været hofretten de sidste 45 år på Es Verges. De der har lyst, kan vandre videre ca. en time op til Alaró slotsruin. Når vi kommer ned fra bjerget bliver vi hentet og kørt til højskolen. De der synes dagens etape er for lang og anstrengende kan blive tilbudt kørsel op til restauranten. 
  • Aftensmad på højskolen

Søndag d. 8.9 – Vandring #3

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Vi skal ud at gå en meget smuk tur på østkysten af øen i bjergene – fra Deia til Sóller. Vi spiser vores madpakker undervejs. Vandreturen varer ca. 4,5 timer
  • På egen hånd i Sollér
  • Afslutningsmiddag på højskolen med mallorcinske danse

Mandag d. 9.9

  • Morgenmad
  • Afrejse fra højskolen – bus til Palma Lufthavn

Anne Hjernøe

Mallorca Højskole er rigtig glade for at kunne byde tv-kokken Anne Hjernøe velkommen igen i 2019.

Anne Hjernøe rejser meget i Spanien, og har bl.a. produceret en række tv-programmer om det spanske køkken til DR. Derudover er Anne Hjernøe kendt fra mere end hundrede tv-programmer fra både nær og fjern. Anne har også skrevet 16 kogebøger – bl.a. en om tapas.

Senest har Anne rejst rundt i alverdens lande med sin faste rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, hvor de bl.a. har været i lande som De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.

Anne Hjernøe driver til dagligt sin egen virksomhed AnneMad ApS, hvor hun udover kogebogen om tapas har skrevet bøger om kryddersnaps, grøn mad, mad mod kræft, syltning m.fl. Derudover arbejder Anne med fødevareudvikling, opskriftsudvikling, gastronomiske rejser, foredrag, undervisning og workshops.

Når Anne ikke står i køkkenet på Mallorca Højskole, vil hun en af aftenerne holde et foredrag, der tager kursisterne med bag kulissen på nogle af de tv-produktioner Anne Hjernøe har været med på.  Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og programmerne med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam, Bosnien og USA, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende flåede frøer og tilberedningen af testikler.

Bemærk: Vi flyver tidligt om morgenen fra København kl. 6.00. Derfor har vi nogle tilvalg:

  • Mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg til København med SAS d. 01.09 2019 kl. 19.10 med overnatning på hotel i København, nær lufthavnen. Prisen for dette er 400 DKK ekstra.
  • Mulighed for tilslutningsfly fra Billund til København d. 01.09.2019 med overnatning på hotel i København, nær lufthavnen. Prisen for dette varierer efter dagens pris.
  • Overnatning på hotel i København, nær lufthavnen er også muligt for alle andre, der kommer langvejs fra. Prisen for dette er 400 DKK ekstra.
  • Hjemrejse d.09.09.2019 fra Palma kl.9.55 via København til Aalborg med ankomst 15.35
  • Tilslutningsfly til Billund på hjemrejsen er naturligvis også en mulighed. En mindre ekstra betaling for dette kan forekomme, alt afhængigt af flypriserne.

Vi tager forbehold for ændringer.

Praktisk info

Ledige pladser

Tilmeld dig

Periode: 2.9 – 9.9 2019

Priser fra:

11.800 DKK (ved delt dobbeltværelse med delebadeværelse på Son Pelai)

12.800 DKK (ved delt dobbeltværelse med eget badeværelse på finca)

Tillæg for eneværelse finca:
2.500 DKK
Tillæg for eneværelse Son Pelai fra:
1.000 DKK

Priserne er alt inklusiv – også drikkevarer til måltiderne. Det eneste man selv betaler, er fridagen, hvis den afholdes udenfor højskolen.

Fornalutx
17°
15°
tor
17°
fre
18°
lør
18°
søn