+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Så er vi tilbage efter et vellykket oktober-kursus på vores højskole i udlandet – nærmere bestemt Mallorca. Vejret var med os med 22-25 grader hver dag, og stemningen på holdet var helt i top. Vi fik mange skønne oplevelser, som vi sent vil glemme. Maria vores anden kok tog denne gang tre af sine venner med til Mallorca Højskole, og de gav en forrygende opvisning i traditionel mallorcinske danse, og vi fik lov til at lære med.

Besøget hos den danske kok og restauratør Helle Alexandersen var igen helt i top – et besøg der er gået rent ind på alle  hold med topkarakterer til både Helle og hendes mad. Besøget hjemme i privaten hos Helle i det skønneste hus i Porto Sóller, er indbegrebet af det, vi vil med Mallorca Højskole; Komme bag turistfacaden og besøge dem, der lever og arbejder på øen, og høre insider historier – alt sammen oplevelser man ikke får som almindelig turist.

Vi har valgt at lægge vinsmagningen på højskolen, hvor vores kok og sommelier Javier Elias sammen med Kim Juul fortæller om de mallorcinske vine, forskellen på de forskellige sorter og på den stigende vinproduktion på øen. Det fungerede utroligt godt at afholde vinsmagningen på højskolen, hvor vi fik mulighed for at  smagt os igennem fem meget velsmagende vine fra forskellige vindistrikter på øen.

XY9A1744 (1)

På en af vore kulturaftener fik vi besøg af skuespiller fra Badehotellet mm. Anne Louise Hassing. Det var hendes første foredrag om sit liv og karriere nogensinde, og måske netop derfor var hun meget åben og ærlig, også om bagsiden af medaljen ved det umiddelbare glamourøse liv som skuespiller.

XY9A1663

IMG_4998

Mallorca Højskole er en ny dansk højskole, der startede i januar 2017. Vi har afviklet alle kurserne for i år,  og vi har fået utrolig god respons. Flere har meldt sig på igen, og endnu flere anbefaler Mallorca Højskole vidt omkring. Det gør os glade og stolte. Vi har jo bare kastet os ud i det her eventyr med at oprette en højskole for nysgerrige voksne på Mallorca, – og så er det fantastisk at opleve hvor vel modtaget, det er blevet. Vi har lært meget siden pionerholdet i maj. Og vi er ved at finde den helt rigtige måde at lave kurserne på. Men det kan altid blive bedre. Derfor har højskoleforstander Anna Katrin Nørgaard brugt et stykke tid på øen til at researche på nye tiltag til 2018, så vi hele tiden udvikler nye tilbud samtidig med, at vi holder fast i de største succeser, hvis muligt. Et af de nye tiltage er, at vi skal på det super hyggelige og meget lokale marked i bondebyen Sineu, hvor de også sælger levende dyr!