+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Om os

Få mere at vide om Mallorca Højskole

Forstanderparret der står bag højskolen, og som vil være jeres gennemgående værter, er journalist og 3. generations højskoleforstander Anna Katrin Nørgaard og forfatter Kim Juul. De har begge en stor kærlighed til Mallorca og har rejst rundt på øen utallige gange. De har venner, der bor på øen og Kim har arbejdet i Palma flere gange.

IMG_3994

 

Tanken om at dele deres viden og kærlighed til øen gennem foredrag, diskussioner, ekskursioner, fællesskab og højskolesang kom helt naturligt til Anna Katrin. Hun er nemlig selv vokset op på en højskole, da hun er født ind i en højskole-slægt.

Hendes bedsteforældre startede Nørgaards Højskole i Hadsten, hvor hendes far siden blev forstander og lærer. I dag ligger Nørgaards Højskole i Bjerringbro. Anna Katrin Nørgaard har således fået højskoletanken og -ånden ind med modermælken og arbejdet på flere højskolekurser i bl.a. Grønland. Hun er desuden en flittig foredragsholder rundt om i landet og korsanger, og kan synge for på sangene i Højskolesangbogen. Som journalist har Anna Katrin arbejdet mest med tv og været tilrettelægger og dokumentarist både for DR- dokumentar og TV2.

Kim Juul er oprindeligt jurist men har arbejdet som tekstforfatter og instruktør i reklamebranchen, hvor han også har været partner på et reklamebureau i København. Nu arbejder han som forfatter og skriver filmmanuskripter. Kim har udgivet fire kriminalromaner, hvor flere af dem delvist foregår på Mallorca. Kim er også musiker og har sin guitar med. Og så elsker han at lave mad. Derfor hjælper han også vores kok med de lokale retter, vi vil forkæle kursisterne med.

 

“Vores mål er at give vore gæster en anderledes oplevelse af Mallorca. Mange har måske besøgt øen som turister. Andre kender den kun af omtale. Nu vil vi give kursisterne en oplevelse af det mere autentiske Mallorca. Det Mallorca vi ikke rigtig kender. Dels gennem møder med spændende og kreative folk, der bor på øen, – såvel danskere som spanier – dels gennem formidling af baggrundsviden og gennem et socialt samvær på vaskeægte højskolemaner, hvor vi kan lære, diskutere og vidensudveksle”.

 

Bag Mallorca Højskole står Mallorca Højskole ApS (CVR nr. 38768484). Vi har allieret os med Unitas Rejser (CVR nr. 26543886), der står som teknisk rejsearrangør, og som er medlem af rejsegarantifonden nummer 128.

Anna Katrin Nørgaard
Kim Juul