+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

Seneste nyt

Nyheder fra Mallorca Højskole

Mallorca set indefra 12.9 – 19.9 2019

Mallorca set indefra 12.9 – 19.9 2019

Mallorca set indefra

12.9 - 19.9 2019

 

På det populære kursus “Mallorca set indefra”, oplever du øen på en autentisk og anderledes måde, hvor du kommer helt tæt på de lokale og langt væk fra masseturismen. Kursusleder er forstander Anna Katrin Nørgaard godt støtte op af mangeårige forstander fra Nørgaards Højskole i Bjerringbro, Vibeke Hundborg og hendes mand Ole Eeg Sørensen. 

På kurset får vi besøg af DR-vært Adrian Hughes, der vil holde et spændende og veloplagt foredrag om, hvad kunst egentlig er, og hvordan man værdisætter den. Endelig skal vi også se og opleve Jørn Utzons hus Can Lis, der ligger helt ud til klippekysten på østsiden af øen, og vi skal spise en skøn frokost på danske Helle Alexandersens restaurant i Sollér – Luna 36. Der bliver også mulighed for at opleve det skønne nærområde på cykelture med højskolens cykler eller på vandreture. Højskolen ligger midt i naturen med Tramuntanabjergene i ryggen. 

Vi skal også besøge danskeren Johnnie Kobbelgaard, der lige har solgt sit hotel og købt en kæmpe lejlighed på en af de bedste adresser i Palma. På Johnnies skønne penthouse terrasse med udsigt over Palmas rambla vil Johnnie fortælle om sit Mallorca-eventyr, mens vi drikker et glas cava og spiser hans nybagte mandelkage.

I den uge vi afholder kurset ‘Mallorca set indefra’, er der også et skrivekursus “ Fortæl dit liv” på højskolen. Marie Østergaard Knudsen, der er underviser på dette kursus, vil en aften berige os med tips og tricks til, hvordan man skriver om sit liv, så det bliver interessant at læse – også for andre. Vi opdeler dagen, så vi i dagtimerne bliver klogere på Mallorca. Om aftenen har vi andet kultur på programmet under titlen: ‘Kulturaften. Se nærmere info under programmet.

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag d. 12.9

  • Afrejse fra Københavns Lufthavn kl 8.50  (mulighed for tilslutning fra Jylland – se mere under “fly”)
  • Indkvartering i vores to huse
  • Vi stiller lidt frokost frem
  • kl. 15.00 Kaffe og kage +  velkommen til Mallorca Højskole v. forstander Anna Katrin Nørgaard
  • Foredrag om stedet og rundvisning på området 
  • Aftensmad på højskolen + hvem er hvem?
  • Foredrag: ‘Fra grisefester til cool ferieø’ – om Mallorcas udvikling v. Anna Katrin Nørgaard

Fredag d. 13.9

  • Morgengymnastik med Vibeke Hundborg 
  • Morgenmad og samling med Vibeke Hundborg, der vil introducerer os for nye og gamle sange fra højskolesangbogen 
  • Mallorcas køkken v. Anna Katrin Nørgaard . Vi skal  høre om det mallorcinske køkken, hvor vi bl.a.lærer at lave aioli på mælk.
  • Frokost: ‘Pa amb oil’ – det Mallorcinske svar på vores smørrebrød
  • Siesta
  • Kaffe og kage 
  • Foredrag: Mallorcas historie – ‘Fra fortidens slyngekastere, maurere og pirater til nutidens Mallorca’ v. John Stoltenborg, der har boet på øen i 36 år
  • Aftensmad på højskolen
  • Kulturaften: Foredrag ‘Fortæl dit liv’ – sådan skriver du dine erindringer v. Marie Østergaard
  • Aftensange med Vibeke Hundborg

Lørdag d. 14.9

  • Morgengymnastik + sang
  • Morgenmad og samling
  • Tur til Palma – rundt i den gamle bydel med John Stoltenborg, der har boet på øen i 36 år
  • Fælles frokost på restaurant i Palma
  • På egen hånd i Palma
  • ‘Den store tapasdyst’ – Hvem laver de flotteste og mest velsmagende pinchos/tapas?
  • Aftensmad
  • Foredrag om Jørn Utzon og hans huse på Mallorca

Søndag d. 15.9

  • Morgenmad og samling
  • Madpakker smøres
  • Besøg i Jørn Utzons hus Can Lis, der ligger på den østlige side af øen ved Portopetro
  • Madpakker ved Can Lis
  • Besøge familien Asbæks kunstcenter CCA Andratx. Her møder vi gallerist Jakob Asbæk og  tv-vært Adrian Hughes, der vil holde et underholdende og lærerigt foredrag for os hvor han stiller spørgsmålet: Hvad er kunst og hvordan prissætter man kunsten?
  • Aftensmad på højskolen
  • Kulturaften: Passion har ingen alder foredrag ved Vibeke Hundborg

Mandag d. 16.9

  • Morgengymnastik + sang
  • Morgenmad 
  • Oplæg om dagens vandretur
  • Madpakker smøres
  • Vandretur i de nærliggende Traumuntana-bjerge, hvor vi går op til refugiet Tosalls Verds. Her spiser vi vores madpakker
  • Siesta
  • Foredrag om Mallorcas voksende vinproduktion og vinsmagning v. Javier Elias, der også er uddannet sommelier
  • Aftensmad
  • Foredrag: Da pop og rocken kom til Danmark v. Ole Eeg Sørensen, journalist og foredragsholder

Tirsdag d. 17.9

  • Morgengymnastik 
  • Morgenmad og samling
  • Fridag med flere muligheder: Man kan blive kørt til den nærliggende station i vores by Lloseta med mulighed for at tage nogle timer i Inca, en dag i Palma. Man kan også låne højskolens cykler og udforske vores turforslag, man kan gå rundt i vores naboby Lloseta eller man kan slappe af og nyde det lune vejr ved poolen
  • Aftensmad for dem der er på højskolen
  • Vi mødes alle til kulturaften kl 20.00 med foredrag: Bofællesskabet – en givende måde at bo på v. Vibeke Hundborg og Ole Eeg Sørensen

Onsdag d. 18.9

  • Morgengymnastik + sang
  • Morgenmad 
  • Besøg hos tidligere hotelejer danske Johnnie Kobbelgaard . Vi sidder på hans skønne tagterasse i hans penthouse lejlighed med udsigt over Born, en af de skønneste mest eksklusive  gader i Palma  
  • Frokost på restaurant Luna 36 i Sóller
  • På egen hånd i hyggelige Sóller med mulighed for en tur med sporgvognen til Port de Sóller
  • Afslutningsfest med middag, sang, hygge og mallorcinske folkedanse med vores madmor Maria og hendes venner 

Torsdag d. 19.9

  • Morgenmad
  • Afrejse fra højskolen – bus til Palma Lufthavn
  • Afgang kl 12.30 med fly. Ankomst kl 15.30 Københavns Lufthavn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrian Hughes Hvorfor er 138 transparente plasticposer fyldt med vand i et diset lokale et kunstværk? Hvorfor er Danmarks til dato to dyreste kunstværker hver en krone værd? Og hvorfor har de fleste af os svært ved at se forskel på dyre kunstinstallationer og de ting, som rengøringspersonalet efterlader? Adrian Hughes besøgte højskolen på kurset i september 2017 og gav nogle af svarene i sine humoristiske og oplysende foredrag om den kunst, vi alle omgiver os med, men som få af os rigtig forstår. Undervejs gav han forsigtige tips til, hvordan man selv kan kaste sig ud i kunstsamleriets vanskelige øvelse. Hvad skal man købe, og hvad skal man holde sig fra?  Adrian Lloyd Hughes er kendt fra tv-programmer om kultur og kunst – måske især fra Smagsdommerne på DR 2 og DR K, der lukkede i maj 2015 efter 10½ år i fjernsynet. Nu er Adrian Hughes vært på Historiequizzen og på P1’s ”Klog på Sprog”.  Vi møder Adrian Hughes til foredraget ‘Hvad er kunst?’ på Kunstcenter CCA, Andratx, hvor vi også møder Jacob eller patricia Asbæk, der ejer galleriet.        

12.9: Afgang Københavns Lufthavn med Norwegian kl. 8.50

  • Mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg kl 6.25. Ring og hør for pris.
  • Billund: Kontakt os for at høre nærmere.
  • Overnatning på hotel i København nær lufthavnen d. 11.9 er også muligt. Prisen for dette er 400 DKK ekstra.

19.9: Afgang Palma de Mallorca med Norwegian kl.12.30 – ankomst København 15.30. 

Vi tager forbehold for ændringer.

 

 

 

 

 

 

Praktisk info

Ledige pladser


Tilmeld dig
Periode: 12.9 – 19.9 2019 Priser fra: Son Pelai – 11.800 DKK (ved delt dobbeltværelse med delebad) Tillæg for eneværelse Son Pelai fra: 1.000 – 2.500 DKK Finca – 12.800 DKK (ved delt dobbeltværelse med eget bad) Tillæg for eneværelse finca fra: 2.000 – 2.500 DKK Priserne er alt inklusiv – også drikkevarer til måltiderne. Det eneste man selv betaler, er fridagen, hvis den afholdes udenfor højskolen.
Fornalutx
31°
27°
tor
26°
fre
27°
lør
28°
søn
Kickstart din indre forfatter 23.9 – 30.9 2019

Kickstart din indre forfatter 23.9 – 30.9 2019

Kickstart din indre forfatter

23.9 - 30.9 2019
Det at skrive skal være båret af begejstring. Begejstring for sproget, begejstring for karaktererne og for historien. Den begejstring kan af gode grunde ikke være lige stor i hele skriveprocessen, men så skal man som forfatter ud og jagte den. Men hvordan finder man ind til begejstringen? Man stiller spørgsmålet: Hvorfor? Hvorfor skriver jeg det her? Hvorfor er det vigtigt? At skrive er jo at være i tvivl. Vi skaber noget helt nyt, og så er det godt at vide hvorfor. Vi skal finde vores egne grunde. Den grund der gør, at vi klemmer ballerne sammen og bliver ved, når det bliver svært. Og mens du skriver, går “hvorfor”-spørgsmålet igen og igen. Hvorfor skal min historie den her vej,  hvorfor lige de her karakterer? Hvorfor handler de som de gør? Hvorfor er den her scene med? Rækken af “Hvorfor spørgsmål” kan synes næsten uendelig.

Kurset giver dig en kvalificeret baggrund at stille “hvorfor spørgsmål” på. Vi taler ide-udvikling, sproglig værktøjskasse, dramaturgi, karakteropbygning og scenedynamik – med det ene formål at give dig en retning på dit skriveri og en endnu større lyst til skrive. Kurset rummer en række skriveøvelser, ligesom vi individuelt ser på eventuelle tekster, deltagerne allerede selv har skrevet.

Selv om vi skal skrive meget, så bliver der også tid til at nyde lidt af Mallorca. I samme uge, der er skrivekursus, har vi også ‘Mallorca set indefra’ og sammen med det kursus, laver vi et par fællesarrangementer.

Underviser er en del af forstanderparret, forfatter Kim Juul, der har skrevet fire anmelderroste kriminalromaner og er uddannet tekstforfatter og manuskriptforfatter.

Max deltagerantal på kurset: 13

“Kim får begynderen til at tage sin skrivetrang alvorlig … og giver den professionelle endnu mere lyst til at skrive.” Bjarne Søndergaard, kursusdeltager 2018

“Jeg har været på flere skrivekurser, men det her var i særklasse!”  Anne Grethe Hav Hermansen, kursusdeltager 2018

“Jeg er vild med Kims måde at give feedback på, jeg tør eksperimentere og fejle.” Birgitte Dahl, kursusdeltager 2018

 

 

 

 

Mandag d. 23.9

  • Afrejse fra Københavns Lufthavn (mulighed for tilslutning fra Jylland – se mere under “fly”)
  • Indkvartering i vores to huse
  • Velkommen til Mallorca Højskole v. højskoleforstander Anna Katrin Nørgaard
  • Hvem er hvem på skrivekurset. Hvad vil du gerne skrive, og hvor er du i forhold til at få det gjort. Hvad er dine største udfordringer ved at realisere skrivedrømmen? Den her snak vil være med til at farve de kommende dage, og give os et indtryk af, hvor vi skal sætte ind såvel kollektivt som individuelt.
  • Aftensmad
  • Hygge og sangaften for begge kurser + hvem er hvem?

Tirsdag d. 24.9

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad og morgensamling
  • Skriveskole: Hvad skal jeg skrive. Ide-generering – i opstart og i skriveproces: “Writing literature is remembering what never happened” citat: Sigrid Hustvedt. Hvad er en god ide? Er min ide god nok? Den gode ide har nogle kendetegn, og dem ser vi på. Der er altid forbundet en tvivl med at få ideer, men også begejstring. Idéarbejdet kan systematiseres, og det ser vi på. Både i en opstart, men især undervejs i selve skriveprocessen.
  • Frokost: Pa amb oil; det mallorcinske svar på vores smørrebrød
  • Skriveskole med øvelse: Formuler en god ide til en historie på 3-4 linjer
  • Aftensmad
  • Aften: Snak om bogmarkedet i dag. Hvordan kan man tjene penge på sine bøger; Forlag, selvudgivelse, Lydbøger og agenter i udlandet.

Onsdag d. 25.9

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad og morgensamling
  • Skriveskole: Sproglig bevidsthed. Den sproglige værktøjskasse. Sproget giver mange valg – skriver du i nutid, datid. Hvilken sætningsopbygning vælger du, hvilke typer af verber, tillægsord bruger du. Brug af billeder og metaforer. Noget om konsekvens og melodi. “Good writing has it´s own rythm, and you have to delete even very well written parts to respect it.” Citat: Paul Auster.
  • Frokost
  • Skriveskole med øvelse. Vi skal prøve at skrive den samme tekst på to måder
  • Aftensmad
  • Kulturaften for alle. Kim Juul fortæller om sit forfatterskab og hvordan han arbejder med sit stof. Han vil fortælle om sine 4 bøger, om at springe ud som forfatter midt i livet, og så vil Kim spille nogle sange fra bøgernes musikalske univers

Torsdag d. 26.9

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad og morgensamling
  • Skriveskole. Hvordan udvikler jeg mine karakterer? Her taler vi om nogle af de væsentlige spørgsmål for den karakterdrevne historie og ser på spørgsmål som; Hvad er forskellen på en virkelig person og en karakter? Hvad kendetegner interessante karakterer? Hvad gør en karakter troværdig?
  • Frokost
  • Skriveskole med øvelse: Beskriv en interessant og troværdig karakter
  • Aftensmad på højskole
  • Kulturaften for alle: Kald det kærlighed – en kærlig aften i selskab med højskolelærer og journalist Gertrud Højlund

Fredag d. 27.9

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad med masser af sang med Gertrud Højlund som sangvært
  • Skriveskole: Hvordan får jeg scener til at virke? Dynamik skabes af konflikter og modsatrettede viljer. Vi ser på, hvordan vi sætter konflikter op og skaber dynamik i en scene. Arbejdet med viden, som læseren, men karakteren ikke har. Arbejdet med udnyttelse af viden, som du som forfatter har, men som læseren ikke har endnu. “Det er altid effektivt at lade sine karakterer handle mod den viden, som læseren har, så læseren siger: Lad være, gå ikke derind!, og så kan der virkelig ske noget, måske også noget man ikke har forudset.” siger Jussi Adler Olsen.
  • Frokost
  • Skriveskole med øvelse: Brug din viden om karakterer og skriv en scene med to karakterer, der vil noget forskelligt
  • Den store tapas dyst
  • Aftensmad
  • Kulturaften for alle med Gertrud Højlund om hendes mediekarriere og jobbet som nyhedsvært på TV2 News

Lørdag d. 28.9

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad og morgensamling
  • Skriveskole: Hvordan bygger jeg historien op? Hvordan kan man bruge 3 akts modellen eller 8 punkts-modellen til at skabe en fortællemæssig fremdrift og spændingskurve i historien, så læseren er nødt til at fortsætte?  
  • Frokost
  • Skriveskole med øvelse: Fortæl en lille historie i tre akter på en side
  • Aftensmad
  • Skriveøvelser. Også mulighed for foredrag om Jørn Utzons Mallorca m Kim Juul

Søndag d. 29.9

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad og morgensamling
  • Skriveskole: Hvordan arbejder jeg med “hvorfor”? Her ser vi nu mere overordnet på de delelementer, vi har arbejdet med de foregående dage i en gennemgang af hvilke “Hvorfor” spørgsmål man med fordel kan stille undervejs i den samlede skriveproces. Vi formulerer relevante “Hvorfor” spørgsmål i forhold til idégenerering, sprog,  karakterudvikling, historieopbygning og scenevalg.
  • Frokost
  • Skriveskole med øvelse: Vælg det “Hvorfor” i skriveprocessen, der er vigtigst for dig og begrund det
  • Opsamling på kurset. Hvordan kommer jeg videre i min skriveproces hjemme i Danmark? Evaluering af kurset
  • Afslutningsfest for begge hold med sang, hyggeligt samvær og mallorcinske danse

Mandag d. 30.9

  • Morgenmad
  • Afrejse fra højskolen med bus til Palma Lufthavn

 

Kim Juul (f. 1964) er den ene del af forstanderparret. Han er underviser i skrivekurset “ Kickstart din indre forfatter”, ligesom han holder flere foredrag på højskolen. Kim er oprindelig jurist, men har altid skrevet og endte derfor med at blive tekstforfatter i reklamebranchen. Her har han lavet over 100 reklamefilm for alt fra gulvmopper til Lotto. Udover reklametekster har Kim også skrevet fire kriminalromaner. Kims krimiserie har fået flotte anmeldelser, og serien har et dedikeret og støt stigende publikum. Noget særligt ved serien er, at de sange, den guitarspillende hovedperson Lars Norholm skriver i bøgerne, også findes i virkeligheden. Kim er nemlig også musiker og komponist.

Kim er tekstforfatter med baggrund i  skrivekurser fra Reklameskolen, samt uddannet manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet, ligesom han er en af seks danske forfattere, der har bestået kurset “Fra forfatter til manuskriptforfatter” udbudt af Nordisk Filmfond, Dansk Forfatterforening og SAM Production.

 

Bemærk: Vi flyver kl 06.00 med SAS. Derfor er der  mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund til København  dagen før – dvs. d. 22.9 med overnatning på hotel i København, nær lufthavnen. Prisen for dette varierer efter dagens pris.

  • Overnatning på hotel i København, nær lufthavnen d. 22.9 er også muligt for alle andre, der kommer langvejs fra. Prisen for dette er 400 DKK ekstra. Flixbusser er begyndt at køre fra mange provinsbyer  til København og nogle helt til lufthavnen, og priserne er ikke høje.

Vi tager forbehold for ændringer.

 

Praktisk info

Ledige pladser


Tilmeld dig

Periode: 23.9 – 30.9 2019

Priser fra:

Son Pelai – 11.800 DKK (ved delt dobbeltværelse med delebad)

Tillæg for eneværelse Son Pelai fra:
1.000 – 2.500 DKK

Finca – 12.800 DKK (ved delt dobbeltværelse med eget bad)

Tillæg for eneværelse finca fra:
2.000 – 2.500 DKK

Priserne er alt inklusiv – også drikkevarer til måltiderne. Det eneste man selv betaler, er fridagen, hvis den afholdes udenfor højskolen.

Fornalutx
31°
27°
tor
26°
fre
27°
lør
28°
søn

Mallorcas køkken, vin og vandring 3.10 – 10.10 2019

Mallorcas køkken, vin og vandring 3.10 – 10.10 2019

Mallorcas køkken, vin og vandring

3.10 - 10.10 2019

På dette kursus vil du opleve Mallorcas madkultur og det spanske køkken, og i 2 dage vil du lære at lave spansk mad med tv-kokken og DR-journalist Anne Hjernøe. Vi skal også ud og vandre 3 smukke og varierede ruter i forskellige områder af øen. Så kan du lide at bevæger dig og spise god mad, er dette kursus måske noget for dig?

Anne Hjernøe rejser normalt rundt med journalist Anders Agger, men i 2018 sagde hun ja tak til at undervise på vores højskole, og det blev en bragende succes. Anne har rejst meget i Spanien, har lavet tv-programserien “AnneMad i Spanien” og skrevet en bog om tapas, så vi er i meget kyndige hænder. Anne vil komme med oplæg om det spanske køkken og de spanske ingredienser, og så går vi ud i 5 grupper i højskolens 5 køkkener. Udover at lære os om mad, vil Anne en aften også fortælle om sin tv-karriere. Og så vil  hun fortælle, om hvad hun gjorde for at tabe sig de 20 kg, hun har tabt sig, og som hun beskriver i bogen Stærk, let,mæt der udkom forår 2019.  Endelig skal vi høre om den voksende mallorcinske vinproduktion – og smage vine fra øens to store vindistrikter. Det skal vi med vores spanske samarbejdspartner og kok Javier Elias, der også er udannet sommelier. 

“Mallorcas køkken, vin og vandring” byder også på tre gode vandreture af forskellige længder. De vil typisk vare 4-8 timer. Vi skal bl.a. ud på vandreruten, rute 221 eller “De tørre stens rute”.Vandreturene tager forstander Anna Katrin Nørgaard sig af.  Hun har vandret en del på Mallorca, på caminoen i Nordspanien, i Sverige , Norge og Danmark.” At gå er at leve” er et af hendes faste mottoer. 

En af dagene skal vi gå fra højskolen og op til den rustikke og berømte restaurant Es Verges, som ligger i 700 meters højde. Her kan du møde restaurantens 84-årige kok, som byder på Es Verges’ hofret gennem de sidste 45 år, langtidsbagte lammeskuldre, der er så mørt, at det smelter på tungen. 

Du skal være i almindelig god form og være vant til at gå mere end bare til bageren. Det går op og ned, og ofte er underlaget ujævnt, da vi jo går på naturstier i bjergområde. Hvis du er usikker på om du kan klare det, er du altid velkommen til at ringe for at høre nærmere.

Torsdag d. 3.10

  • Afrejse Københavns Lufthavn (mulighed for tilslutning fra Jylland – se mere under “fly”)
  • Indkvartering i vores to huse  med mulighed for en lur pga. den tidlige afrejse
  • Smør selv sandwich stilles frem
  • kl 16.00: Kaffe + kage og velkommen til Mallorca Højskole v. højskoleforstander Anna Katrin Nørgaard
  • Foredrag om stedet og rundtur på området
  • Aftensmad på højskolen
  • Hygge/sangaften/hvem er hvem?

Fredag d. 4.10

  • Morgengymnastik og sang ved poolen 
  • Morgenmad 
  • Introduktion til det Mallorcinske køkken
  • Frokost med Pa amb oil – det mallorcinske svar på vores smørebrød
  • Siesta
  • Foredrag: Om Mallorcas udvikling fra grisefester til cool ferieø v.  forstander Anna Katrin Nørgaard
  • Aftensmad
  • Kulturaften: Foredrag om vandring set igennem et religiøst, filosofisk og sundhedsmæssigt perspektiv

Lørdag d. 5.10: Madskole#1

  • Morgengymnastik og sang ved poolen
  • Morgenmad
  • Samling og oplæg med Anne Hjernøe om det spanske køkken
  • Madskole: Vi tilbereder frokosten i grupper med vores underviser
  • frokost
  • Siesta
  • Oplæg v. Anne Hjernøe om aftensmaden
  • Madskole: Vi tilbereder aftensmaden i grupper med vores undervise
  • Foredrag med Anne Hjernøe: Stærk, let og mæt: Anne vil fortælle om sit vægttab med udgangspunkt i bogen Stærk, let og mæt, der er udkommet foråret 2019, og som allerede er trykt i 4.oplag. Her er ingen løftede pegefingre men plads til alle, der gerne vil leve et sundere og lettere liv

Søndag d. 6.10: Vandring#1

  • Opvarmning/morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Oplæg om dagens vandretur
  • Vi laver madpakker
  • På vores første vandretur går vi fra vores højskole til et refugium, der ligger på rute 221. Vi kommer op i ca. 500 meters højde. Her spiser vi vores madpakker. Selve vandringen varer  ca. 4 timer er alt i alt på ca. 14 km, og er ikke svær.
  • Siesta
  • Aftensmad på højskolen
  • Kulturaften med sang og historierne bag sangene

Mandag d. 7.10: Madskole#2

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Oplæg om dagens mad og traditionerne bag v. Anne Hjernøe
  • Madskole: Vi tilbereder frokosten i grupper med vores underviser
  • Frokost
  • Siesta
  • Oplæg om aftensmaden v. Anne Hjernøe
  • Madskole: Vi tilbereder aftensmaden i grupper med vores underviser
  • Vinsmagning på vores andet hus Son Pelai. Vi skal smage på de lokale vine og høre om Mallorcas voksende vinproduktion v. vores sommerlier og kok  Javier Elias

Tirsdag d. 8.10: Vandring#2

  • Morgenmad
  • Vi vandrer tideligt fra højskolen og i ca. 5 timer  for at komme op til den meget rustikke og berømte restaurant Es Verges, der ligger i ca. 700 meter højde. Her serverer lillemor på 84 år langtidsbagte lammeskuldre, så englene synger. Den ret har været hofretten de sidste 45 år på Es Verges. De der har lyst, kan vandre videre ca. en time op til Alaró slotsruin. Når vi kommer ned fra bjerget bliver vi hentet og kørt til højskolen. De der synes dagens etape er for lang og anstrengende kan blive tilbudt kørsel op til restauranten.
  • Aftensmad på højskolen

Onsdag d. 9.10: Vandring#3

  • Morgengymnastik
  • Morgenmad
  • Vi skal ud at gå en meget smuk tur på østkysten af øen i bjergene – fra Deia til Sóller. Vi spiser vores madpakker undervejs. Vandreturen varer ca. 4,5 timer
  • På egen hånd i Sollér
  • Afslutningsmiddag på vores andet hus Son Pelai med mallorcinske danse

Torsdag d. 10.10

  • 6.45 Morgenmad
  • 7.30 Afrejse fra højskolen – bus til Palma Lufthavn
  • 9.55 Afgang direkte fly til København 
  • 12.55 Ankomst Københavns Lufthavn. 

Anne Hjernøe

Mallorca Højskole er rigtig glade for at kunne byde tv-kokken Anne Hjernøe velkommen igen i 2019. Det gik så forrygende sidste år, at vi har udvidet, så vi har to kurser med Anne.

Anne Hjernøe rejser meget i Spanien, og har bl.a. produceret en række tv-programmer om det spanske køkken til DR. Derudover er Anne Hjernøe kendt fra mere end hundrede tv-programmer fra både nær og fjern. Anne har også skrevet 16 kogebøger – bl.a. en om tapas.

Senest har Anne rejst rundt i alverdens lande med sin faste rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, hvor de bl.a. har været i lande som De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.

Anne Hjernøe har lige udgivet bogen Stærk, let og mæt. Og hun har sagt ja til at holde et personligt og underholdende foredrag om sit vægttab på de 20 kg, der lige så langtsomt var sneget sig på kroppen. Hun vil bl.a. komme ind på emner som: smagsoptimering af måltidet, så det mætter. Vigtigheden af måltidets- og råvarernes konsistens. Måltidssammensætninger. Hvordan man får balance i sin hverdag uden at sige nej til alt det sjove og endelig tips og tricks til at bryde vanerne.

Anne vil også holde et foredrag, der tager kursisterne med bag kulissen på nogle af de tv-produktioner Anne Hjernøe har været med på.  Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og programmerne med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam, Bosnien og USA, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende flåede frøer og tilberedningen af testikler.

Bemærk: Vi flyver tidligt om morgenen, både på afrejse og hjemrejse. Derfor har vi nogle tillægsmuligheder:

  • Der er mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund til København d. 02.10 med overnatning på hotel i København, nær lufthavnen. Prisen for dette varierer efter dagens pris.
  • Overnatning på hotel i København, nær lufthavnen d. 02.10 er også muligt for alle andre, der kommer langvejs fra. Prisen for dette er 400 DKK ekstra. Flixbusser er begyndt at køre fra mange provinsbyer  til København og nogle helt til lufthavnen, og priserne er ikke høje.

Vi tager forbehold for ændringer.

 

Praktisk info

Der er udsolgt


Periode: 3.10 – 10.10 2019

Priser fra:

Son Pelai – 11.800 DKK (ved delt dobbeltværelse med delebad)

Tillæg for eneværelse Son Pelai fra:
1.000 – 2.500 DKK

Finca – 12.800 DKK (ved delt dobbeltværelse med eget bad)

Tillæg for eneværelse finca fra:
2.000 – 2.500 DKK

Priserne er alt inklusiv – også drikkevarer til måltiderne. Det eneste man selv betaler, er fridagen, hvis den afholdes udenfor højskolen.

Fornalutx
31°
27°
tor
26°
fre
27°
lør
28°
søn