+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk

På Mallorca Højskoles september hold  sang vi selvfølgelig ”Septembers himmel er så blå” fra Højskolesangbogen, og den passer også på Mallorca. Vi havde en skøn uge med sol de fleste dage, og poolen på højskolen blev flittigt brugt.

Vi har fået en ny med på holdet, og det er kokken Javiers mor, Maria. Hun er 64 år og taler spansk til os alle. Hun er super dygtig til at lave mallorcinsk mad, som hun har gjort siden hun var otte år. Maria er ikke bare god til at lave mad.Til vores afslutningsmiddag overraskede hun os alle ved at invitere veninden med på højskolen, hvor de to gav en opvisning i lokale folkedanse.

De fleste så frem til at opleve Jørn Utzons hus Can Lis, der normalt er lukket for offentligheden. For det er ikke bare et syn – det er en oplevelse. Det er et helt særligt hus, der levede op til forventningerne om at få en noget anderledes boligoplevelse.

Igen var besøget hos restauratør og kok Helle Alexandersen i Sóller utroligt populært, ligesom Adrian Hughes fra DR fik diskussionen i gang på det danskejet Kunstcentret CCA, da han holdt et provokerede oplæg med titlen : Hvad er kunst?

Det vi nok husker allermest, var den gode stemning af  fælleskab på holdet. Der blev snakket på kryds og tværs, og det var også om de svære ting, som livet kan byde på, der blev åbnet op for. Det er dejligt, når det lykkedes at skabe en stemning af tryghed og tillid i gruppen, så man kan berige hinanden med erfaringer fra et levet liv. Så har det været en rigtig højskoleuge