+45 21 60 80 33 info@mallorcahojskole.dk
Nu kan vi endelig fortælle, at vi har fået adgang til Jørn Utzons hus Can Lis på Mallorca i 2018. Vi er glade for at kunne tilbyde et unikt kig ind i Utzons hus, som blev opført i 1972. Efter opera-projektet i Sydney i 1966 flyttede hele familien Utzon til Mallorca for at bo. De købte i første omgang en grund på en smuk bjergside, hvor Utzon byggede sit første hus Can Feliz. Begejstringen for Mallorca var stor og derfor købte Utzon og familien endnu en grund nær byen Porto Petro, i det frodige sydlige hjørne af Mallorca. Can Lis blev derefter en realitet. Huset er opkaldt efter Utzons’ kone Lis Utzon, som boede i huset med ham i mange år. Can Lis er beliggende på en stejl klippe med en smuk udsigt ud til havet.

 
 

14668787-1

 

Can Lis er en nyfortolkning af Mallorcinsk byggeskik, hvor Utzon har anvendt de tilgængelige Mallorcinske byggematerialer.
Huset er en arkitektonisk perle med mange forskellige former og kanter. Det er udnævnt til at være et af de vigtigste huse, som er opført i det 20. århundrede, af flere førende arkitekthuse. I dag er det Utzon Fonden, i samarbejde med Statens Kunstfonds arkitektudvalg, der disponerer over Can Lis. Can Lis bruges til dagligt til “residency ophold”, som er arbejdsophold for danske arkitekter eller kunstnere. Under dette ophold får man lejlighed til virkelig at fordybe sig i et ambitiøst projekt i unikke og inspirerende omgivelser.

 
 

IMG_4025

 
 

Mallorca Højskole har være heldige at få lov til at se huset Can Lis, mens der bor en dansk arkitekt, som er ved at skrive sin bog.
Du kan opleve Jørn Utzons hus Can Lis til en unik sær-åbning kun for Mallorca Højskole på kurset “Mallorca set indefra” i uge 19 og 21. Vi
besøger også Can Lis på kurset i september(uge 37) og oktober(uge 42) til “åbent hus”. Inden besøget bliver der holdt foredrag om huset og Jørn Utzon.
 
 
IMG_4052